Healthly food

Поделись с подружками :

ІРА ПУТІВЛЕНКО

Food-блогер, володарка титулу «Insta сім’я 2020 року».
@ putivlenko_

З ранковими ритуалами у моїй сім’ї все просто.

Щоб день був вдалим, він обов’язково має розпочинатися з обіймів. А, як відомо, вони заряджають нас тими самими ендор-фінами на цілий день. Але скільки б ти не обнімався – ситим не станеш. Тому здоровий сніданок без шкоди фігурі – обов’язковий.

Відверто кажучи, так у нас було не завжди, бо я, буває, люблю згрішити вчорашньою смаженою картопелькою вранці. Ну та як
без цього! Але через те що мій чоловік місяць тому сів на дієту, самі розумієте, варіантів у мене особливо не залишилось. І, знаєте, саме завдяки йому я теж звернула увагу на свій раціон, тому тепер наші ранки – особливі!


Домашня гранола

Це саме той рецепт, який на 100% виходить у всіх, і стає улюбленим і найшвидшим сніданком, бо її можна одразу їсти з йогуртом, молоком або ж просто так брати з собою як перекус. До того ж – 355 ккал на 100 мл!

ІНГРЕДІЄНТИ НА 4 ПОРЦІЇ

120 г вівсяних пластівців
для довгого варіння;
120 г банана – це десь 1 середній, обирайте максимально стиглий; 40 г меду;
20 г олії – оливкової, кокосової, яку любите;
45 г горіхів – грецький, мигдаль, фундук тощо;
2 г ванільного цукру.

ПРИГОТУВАННЯ

Банан добре розім’яти виделкою або блендером, додати всі інгредієнти і добре вимішати. Деко для запікання застилаємо пергаментом і запікаємо 15-20 хв. при температурі 200°. В духову ставимо лише тоді, коли вона добре розігріта, це важливо. Далі виймаємо, перемішуємо, охолоджуємо, і можна їсти.


Млинець у лаваші

Усього 135 ккал – один із моїх найулюбленіших сніданків. Унікальність його в тому, що начинку можна створювати на ходу, як кажуть: «Я его слепила из того, что было!».

ІНГРЕДІЄНТИ

130 г готового м’яса (запечене вчорашнє філе, яке не змогли з’їсти, шинка чи ковбаска, сосиски, що є); 2 яйця;

1 лаваш – бажано середнього діаметру, щоб поміщався у сковорідку;
1 помідор – кілька кружалець;
50 г сиру – приблизно,
можна готовими тоненькими слайсами або ж просто натерти на тертці; сіль, перець;
зелень за смаком (я обов’язково додаю петрушку та зелену цибульку).

ПРИГОТУВАННЯ

Сковорідку ставимо на маленький вогонь, нарізаємо м’ясо дрібними кубиками і підсмажуємо. Тим часом яйця змішуємо зі спеціями і заливаємо зверху. Поверх одразу викладаємо лаваш або тортилью, трошки притискаючи краї, щоб яйце зчепилось з лавашем, а через кілька хвилин перевертаємо і викладаємо сир, помідори, зелень, накриваємо кришкою і готуємо до моменту, поки сир не розтопиться. Готово. Смакуйте!


Вівсянка без варіння

По-перше, це реально і надзвичайно просто.

ІНГРЕДІЄНТИ

вівсяні пластівці;
молоко (можна соєве, мигдальне, кокосове, звичайне, що любите або що є вдома).

насіння льону; гарбузові зернята; сушена журавлина; курага; родзинки (знову ж таки, якщо є).

НАПОВНЕННЯ ЗА СМАКОМ

ПРИГОТУВАННЯ

Обираємо посудину, бажано, щоб вона була з кришкою. В ємність кладемо меншу частку вівсяних пластівців
і заливаємо молоком (молока має бути у 2 рази більше). Перемішуємо, накриваємо кришкою і в холодильник на ніч. Уранці додаємо сухофрукти чи свіжі фрукти і – готово!



























Поделись с подружками :